top of page

Energiatuki 2019

Suomessa yhteiskunta tukee aurinkoenergiaan siirtymistä ja yritykset saavat hyödyntää tuottamansa sähkön ilman sähkö- tai arvonlisäveroja. Yritysten on myös mahdollista saada aurinkosähköhankkeisiin huhtikuun 2019 loppuun asti 25 % investointiavustusta. Lisätietoa Business Finland:lta. Toukokuussa tuki kuitenkin putoaa ollen vain 20 %, vaikka TEM:n energiasektorilla budjettiin on varattu lisää rahaa rakenteita uudistavaan energiatukeen ja ratkaisut tukevat siirtymistä fossiilisista polttoaineista kohti uusiutuvia.


Suomessa sähkö on edelleen Euroopan mittakaavassa erittäin halpaa mutta sähköyhtiöillä on jatkuvaa painetta erityisesti sähkön siirtohinnan korotuksille. Ilman investointitukia aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaika yrityksille on nykyisillä hinnoilla 10 – 15 vuotta riippuen investoinnin koosta. Suurempi järjestelmä kun tuottaa sijoitetun rahan yleensä nopeammin takaisin. Mutta lähes kaikki yritykset ovat oikeutettuja saamaan investointituen ja tällöin aurinkosähköjärjestelmän hankinnalla voi olla alle 10 vuoden takaisinmaksuaika.

· Business Finland:n tukipäätökset perustuvat Valtioneuvoston asetukseen energiatuen myöntämisen yleisistä ehdoista nro 1063/2012

· Asetus on voimassa 5 vuoden jaksoissa ja vuodella 2018 tuli voimaan uusi asetus

· Tuen määrä tulee ilmeisesti laskemaan. Tuki on nyt siis vielä 25 % ja vuonna 2019-2022 arviolta 20%

· Tukea ei myönnetä asunto-osakeyhtiöille, asuinkiinteistöille, valtionosuutta saaville perustamishankkeille, budjettitoiminnoille (esim. PV)

· Business Finland tarkistaa ennen tuen myöntämistä ettei hakevalla taholla ole verovelkaa


Aurinkokuningas voi tehdä energiatukihakemuksen puolestanne.

41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

IBC SOLAR AG Premium Partner

Aurinkokuningas Oy on palkittu palkittu IBC SOLAR Premium Partneriksi ASIAKKAANA HYÖDYT: yksilöllinen ja osaava asiakaspalvelu ammattimainen kohdesuunnittelu korkealuokkainen tekninen pätevyys ammatti

Yorumlar


bottom of page